Stappen

 • Aantal delen
 • Raamposities
 • Afmetingen
 • Te openen
 • Profielen
 • Kleur
 • Ventilatie
 • Glas
 • Horren
 • Roeden
 • Bestelling afronden


Foto's

 

Hieronder zijn foto's te zien van projecten met onze kozijnen. De getoonde kozijnen zijn zo divers mogelijk gekozen zodat veel verschillende mogelijkheden bekeken kunnen worden. Diverse typen kozijnen, profielen, kleuren, etc.

Mocht een situatie als de uwe hier niet tussenzitten dan kunt u natuurlijk contact opnemen om te vragen naar een specifieke foto. 

De geïllustreerde kozijen zijn deels door ons gemonteerd, deels door onze klanten uit de bouw, deels door particuliere klanten (doe-het-zelf), en deels door een aannemer van de particuliere klant (zelf slim inkopen).

 

 

 Zowel kozijnen als gevelpanelen in een voorgevel. Gekozen is voor verdiepte profielen in het wit, vlakke tussenstijlen en tussendorpels en een vlak raamprofiel. De voordeur en gevelpanelen zijn uitgevoerd in golden oak met nerfstructuur.

 

Kiepschuifpui vanaf de binnenzijde bekeken. Op de foto staat hij in de kiep stand.

 

Achterdeur met lage borstwering. Dit kozijn heeft een verdiept profiel. Omdat de deur naar buiten toe opendraait is de verdieping in het profiel minder goed te zien als bij een verdiept profiel met een draaikiepraam of vast glas erin. De deur valt aan de buitenzijde ongeveer 1 cm naar binnen. De inbouwdiepte is van het kozijn is gewoon 12 cm.

 

Binnenaanzicht kozijn met draaikiep raam. Kleur crème, (doe het zelf montage). Aan de binnenzijde is niet te zien of een kozijn met een verdiept of vlak profiel is uitgerust.

 

Kozijnen met standaard/vlakke kaderprofielen en vlakke ramen. In één van de kozijndelen zijn rabbatdelen opgenomen: kunststof schroten horizontaal aangebracht. Het kader is creme met houtnerf, de draaidelen zijn donkerrood met houtnerf. Het onderste raam is een verhuisraam. Hier is gekozen voor een meedraaiende tussenstijl: het geheel vormt een dubbele raamset, ofwel verhuisraam. Er is hier gekozen om de kleur van de losse stijl tussen de twee ramen mee te kleuren in rood. Standaard zou deze in de kleur van het kader geleverd worden.

 

 

 Glas kunnen we ook apart leveren indien gewenst. Ook speciale vormen mogelijk.

 

Puien voor een winkelpleintje. Vlak profiel gekozen, kleur wit.

 

Alleen rabbatdelen in een kozijn is ook mogelijk. Hier zijn verdiepte profielen gekozen, met rabbatdelen horizontaal aangebracht.

 

De achterpui van een boerderijwoning. Kleur crème RAL9001 met houtnerfstructuur. Verdiepte profielen. De deuren gaan naar buiten open. Door gebruik te maken van een wisselprofiel is koppelen hier niet nodig. Het kozijn is dus uit één geheel gemaakt. Ventilatieroosters van Renson, gekozen in aluminiumkleur (EV1).

 

Hier dezelfde pui vanaf de binnenzijde gezien. De verbreding van  het wisselprofiel is rondom de deuren te zien. Een wisselprofiel geeft wel een iets hogere opstap, zie onderzijde. Een wisselprofiel is alleen bij verdiepte profielen mogelijk. Indien bij een standaard/vlak profiel een naar buiten te openen deur naast een vast raam of naar binnen te openen raam komt te zitten, zal de deur in een apart kozijn komen welke gekoppeld wordt aan de andere kozijnen.

 

Twee kozijnen aan elkaar gekoppeld. Dit gebeurt dmv eenkoppelprofiel, te zien in het midden.

 

Tijdens de montage van nieuwe kozijnen in een achtergevel. De beschermstickers zitten nog op de kozijnen. Verdiepte profielen zijn hier toegepast, met de kleurstelling crème met houtnerf voor de kozijnkaders en donkerblauw RAL 5011 voor de ramen. Ramen en tussenstijlen zijn vlak uitgevoerd.

 

Hier is een standaard vlak kaderprofiel toegepast met vlakke raamvleugels. Kleur wit.

 

 3-voudig HR++ glas voor nog betere isolatie.

 

Een kiepschuifpui. Hier is gekozen voor verdiept profiel en een verdiepte tussenstijl. Kleur wit.

 

Een deur met een toogvorm. Naar buiten te openen deur met verdiept profiel. Onder een vrij lage borstwering met rabbatdelen horizontaal aangebracht. Kleur buitenzijde: crème RAL 9001 met houtnerfstructuur.

 

Hier heeft men de meerprijs van een toogvorm bespaard door normale rechte kozijnen te bestellen. De toog kan met bijvoorbeeld Trespa dichtgemaakt worden.

 

Een pui met dubbele deur naar binnen te openen. Links en rechts van de pilaar zijn twee aparte kozijnen. Het deurkozijn is één geheel  met de ramen ernaast. Koppelen of wisselprofiel is niet nodig omdat de deuren naar binnen openen. Standaard vlakke profielen hier, met een brievenbus is de stolpdeur.

 

Kozijnen met figuurglas Cathedraal. Wel licht binnen, geen doorkijk. Verdiepte profielen met vast glas.

 

Verdiept profiel met een half-vlak draaideel. Ook wel "verzet" genoemd. Het kader heeft een verdiept profiel.

 

Dakkapelkozijn doe-het-zelf bestaande uit één kozijn met links en rechts een draaikiep raam. Profielen standaard / vlak.

 

Dakkapelkozijnen doe-het-zelf bestaande uit twee aparte tweedelige kozijnen, met beiden één draaikiepraam. Profielen standaard / vlak.

 

Ventilatierooster in een apart kozijndeel: Rooster op kalf. Ventilatierooster aluminiumkleur en kozijn creme.

 

Uw kozijnen samenstellen: Ga naar de Wizard.